perjantai 19. elokuuta 2016

Työssäoppimassa Roihulla

Tästä kuopasta kaikki alkoi

Olin työssäoppimassa Suomen Partiolaisten suurleiri Roihulla Hämeenlinnan Evolla heinäkuussa. Kuuluin leirin päälavan somistustiimin lavastusporukkaan. Vastuullamme oli mm. suunnitella ja rakentaa päälavan lavasteet sekä huolehtia niiden kunnosta ja roudauksesta eri ohjelmien aikana. Ensimmäisen kuvan kuoppa on lavan paikka, ja sen takana oleva metsäinen rinne 17 000 hengen katsomo...



Ennen leirin alkua tein rakennepiirustuksia saamieni luonnosten pohjalta. Hommanani oli huolehtia rakenteiden kestävyydestä ja toimivuudesta, sekä tulkata kuvia ja pienoismallia 3D kuvien tekijälle. Ja tietysti itse rakentaminen leirillä.




                                                                Pienoismalli konepahvista










Päälavaste oli siis suuri kolmiulotteinen Roihu logo, jonka sai irroteltua erillisiin osiin joita liikuteltiin erikseen tai yhdessä ohjelmista riippuen. Ideana oli, että logo on osissa avajaisissa ja leirin edetessä logo rakentuu kokonaiseksi.


 Päälavan rakentamista




Elementin runko tehtiin kakkosnelosesta, kakkoskakkosesta ja vanerista. Kolmiot päällystettiin vanerilla ja osittain kankaalla, ettei pöntöstä olisi tullut liian painavaa siirrellä.

Lavalla koettiin myös pientä draamaa pari päivää ennen avajaisia, kun katsomo alueen pohja oli kesän aikana muuttunut suoksi. Pohja oli pakko kattaa, että kaikki 17 000 katsojaa saatiin istutettua kuoppaan.


Varusmiessoittokunta avajaistunnelmissa

Lavasteen paikkaa ja lavan somistusta muutettiin aina jokaiseen ohjelmaan sopivaksi



Leirin aikana lavalla nähtiin mm. Varusmiessoittokunta, tulishowryhmä Flamma, leirin oma bändi, kaikkien ohjelmien läpi jatkunut näytelmä, useita dj:tä, jumalanpalvelus, muistohartaus, disco, lastenkutsut ja Sanni.



Oli superhauskaa voida yhdistää harrastus opintoihin ja leiri on mahtav kokemus. Vietin kaiket päivät lavalla ja pääsin mukaan moneen hauskaan ja jännään lavan takaiseen ohjelmaan.